Vad gör föräldraföreningen?

Ulvsundaskolans föräldraförening är en ideell medlemsförening öppen för alla föräldrar som har barn i Ulvsundaskolan. Vi stöder olika aktiviteter kring skolan genom att bland annat dela ut kulturbidrag till klass 3 varje år. Tanken är att dessa pengar ska användas till en gemensam aktivitet exempelvis fritidsresa, teaterbesök eller liknande.

Vi uppvaktar även myndigheter, politiker och andra intressenter angående viktiga frågor som rör vår skola och vårt närområde.

Vi vill gärna ha fler föräldrar i föräldraföreningens styrelse!

Om du har lust att vara med och arbeta med frågor som du tycker är viktiga eller ordna roliga aktiviteter för barn och vuxna – hör av dig till någon av oss i styrelsen.

Våra styrelsemöten är öppna och föräldrar och personal på skolan är varmt välkomna att närvara. Mötestider anslås på vår anslagstavla i skolentrén och på denna hemsida.

Några exempel på vad vi gör:

Vi anordnar olika aktiviteter och evenemang för elever, föräldrar och personal. Exempelvis skolstarts/höstfest för att välkomna nya elever och föräldrar och disco.  Föreningen deltar med t ex. fiskdamm och andra aktiviteter under skolans vårfest och bidrar med överskottet till treornas fritidsresa.

Vi har styrelsemöten där du är välkommen att delta och jobba kring någon aktuell fråga eller ett angeläget projekt. Eller om du hellre vill, var med vid grillen, i köket eller som lekledare när det är dags för festligheter.

Föreningen har alltid varit mycket aktiva och arbetat långsiktigt för skolans bästa och lyckades t.o.m. avstyra en föreslagen nedläggning för ett antal år sedan. Hotet mot en mindre skola i besparingstider är förstås alltid närvarande men skolans framtid är nu starkare än på länge.

Kartläggning av flyg- och biltrafiken i närheten av Johannesfredsområdet har också varit föremål för föräldraföreningens engagemang under åren.

Betala in till plusgironummer 47 77 39-7 eller via Swish till föreningens kassör Gunnar Gradmark 0722-190248.